26 Şubat 2017 Pazar

Rusyadan bir atıştırmalık bisküi tarifi



Fırında gevrek çalı çırpı.  Lezzetli bir tarif (5)


Az kalorili olduğu söyleniyor. Onu bilmem de çok leziz görünüyor :)
Malzemeler: 


  • 200 gr buğday unu,


  • 1/3 tatlı kaşığı tuz,


  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri,


  • tereyağı 35 g,


  • 2 yumurta sarısı 


  • kaymak 3-5 yemek kaşığı,


  • Buna ek olarak şeker birkaç çay kaşığı,


  • 2 çay kaşığı vanilya şekeri.



  • hazırlık

    Unu eleyin ve tuz ve şeker ile karıştırın.

    Tereyağı (dondurulmuş), rendeleyin ve un ekleyin.  Elinizle un içine yağı karıştırıp  yoğurun . yumurta sarısı ekleyin ve karıştırın.

    Ekşi kremayı veya kaymağı ekleyin. hamuru yoğurun , hamur esnek olmalıdır.

     Hamuru 4 parçaya bölün ve hemen bekletmeden açın.

    şeritler halinde kesilip resimdeki gibi şekil verip kağıt serilmiş  tepsiye dizin. 

    Fırında gevrek çalı çırpı.  Lezzetli bir tarif (3)



    Fırında gevrek çalı çırpı.  Lezzetli bir tarif (4)





    180 derece ısıtılmış fırında  pişirin. 8-10 dakikada pişirin,İsterseniz bir kısmını yağda kızartabilirsiniz.

    Pişince vanilya ile karıştırılmış pudra şekerini  serpin. Afiyet olsun!

    Kaynak : http://gruzinskaya-kuhnya.ru/hrustyashhiy-hvorost-v-duhovke-vkusnyiy-retsept/



    Hiç yorum yok: