14 Temmuz 2013 Pazar

YILDIZ BEBEK-Star baby

Örgü sevenler için şirin bir bebek tulumu .Hatta hem örgü hem de yıldız sevenler için diyelim.
Kalp biçiminde olsa daha çok hastası bulunurdu. Bakalım yıldız seven kaç kişi çıkacak. Haydi oylayalım desem de blogumda oylama butonu yok:))kurtuldunuz .
Bebe yününden örülürse hem yumuşacık hem de sıcacık olacağı kesin. Bebek eşyaları üretmeye bayılan biri olarak benim bundan bir tane yapmam lazım değil mi?
bari kışı bekleyeyim. Bu sıcakta ip göresim yok.
Başlangıç ve ilk etap
8sıra örüldükten sonra ki bebeğiniz minyon değilse tabii ki makul büyüklüğü elde edene dek devam edilir 10-12 sıra olabilir.

Sonrasında eksilterek yıldızın kollarını örmek gerek.
Birinci parça yani arka  bitti.

Ön parça aynen başlanıp ilk etap örüldükten sonra yıldızın kolları 5 değil 3 olacak ikisi bırakılıp  diğer üç kol arka parçadaki gibi bitirilecek .  Alt ve üst parçanın 3 kolu tığ ile veya iğne  ile dikilip birleştirilecek
Örmeye devam etmeden bıraktığımız iki  parça  ki biri bebemize şapka/kapüşon olacak.Onu da  yıldız ın sivri ucundan başlayarak artırarak öreceğiz .Şapka olacak bölümü 8 sırada bitirmeyip hafifçe kıvrılması için birkaç sıra fazla örmek gerekiyor. Diğer kol da aynı şekilde örülüp iki sıra eklenecek ve ilik yapılacak ki bebeği içine koyduktan sonra ilikleyerek tam bir yıldız/bebek starbaby olsun.
 . Bu güzel çalışmayı yapan hamarat hanım  şemaları ve sayıları da vermiş.
http://www.crochetville.com/community/topic/112059-twinkle-twinkle18baby/#entry2016934

1 yorum:

Banuca dedi ki...

Ben de bunu çok sevmiş, paylaşmış ve arşivime almıştım :)